Video: motorboot de MarieJanne

Iedereen herinnert zich motorboot de MarieJanne nog wel, toch? De witte stalen boot met herkenbare oranje raampjes en de gekleurde wapperende vlaggetjes was op zomerse dagen niet te missen in Egmond aan Zee. Vier jaar geleden voer de rondvaartboot voor het laatst voor onze kust.

De stem van kapitein Dieter Broek schalde meerdere keren per dag door de megafoon. Of er strandbezoekers waren die voor € 2,- per persoon mee wilden voor een rondvaart langs de kust van Egmond aan Zee, met de motorboot de MarieJanne. En natuurlijk waren er strandbezoekers die mee wilden. Elke zomerse dag opnieuw.

45 jaar rondvaarten
In 1991 nam Dieter het stokje over van zijn vader, die op zijn beurt de MarieJanne in 1977 overnam van oprichter Jan Dekker. In 1961 maakte de MarieJanne haar eerste rondvaart. In de zomer van 2016, ruim 45 jaar later en 25 jaar nadat kapitein Dieter Broek begon, was het tijd voor de laatste rondvaart.

De MarieJanne heeft door de decennia heen duizenden strandbezoekers een prachtige belevenis gegeven. Ouders die als kind zelf meevoeren met de boot en stapten later samen met hun eigen kinderen aan boord.

Video
Er zijn anekdotes genoeg te vertellen, maar de beelden spreken voor zich. WebcamEgmond.nl maakte deze prachtige dronevideo van een van de laatste tochtjes van de MarieJanne in 2016.

Redactie Egmond.nlVideo: motorboot de MarieJanne

Related Posts