Parkeren in Egmond

In Egmond zijn parkeerzones en -plekken waar betaald parkeren geldt, vrij geparkeerd kan worden en de parkeerschijf en gehandicaptenparkeerkaart gebruikt kunnen worden.

Betaald parkeren

In Egmond aan Zee geldt van 1 maart tot 1 november van 10.00 tot 19.00 uur betaald parkeren. In 2020 bedraagt het parkeertarief € 1,95 per uur met een maximum van € 12,00 per dag. Betalen kan met muntgeld of je mobiele telefoon. Bij sommige parkeerautomaten kun je pinnen.

Vrij parkeren

In juli en augustus 2022 is er op zomerse dagen een transferium: een beschikbaar parkeerterrein aan de dorpsrand. Hier kun je jouw auto parkeren en vervolgens in een bus stappen die je naar het strand brengt.

Transferium Egmonden

Het transferium, gelegen aan de Hogedijk in Egmond-Binnen, is geopend afhankelijk van het weer: bij temperaturen boven de 25 graden. Je kunt je auto parkeren vanaf 10.30 uur. Om het kwartier zal er een bus vertrekken vanaf het parkeerterrein richting de boulevard (en vanaf boulevard richting het parkeerterrein). Er kunnen maximaal 24 personen mee in de bus. Het gebruik van het transferium is gratis.

Bekijk voor de meest actuele openingsmomenten https://www.bergen-nh.nl/over-de-gemeente/parkeren/transferium

_______

In Egmond aan Zee parkeer je van 1 november tot en met 29 februari gratis. In Egmond-Binnen parkeer je gratis bij de entree van het duingebied. Vanaf deze plek wandel je snel en gemakkelijk naar het strand.

De gehandicaptenparkeerkaart

In Egmond mag je met je (Europese) gehandicaptenparkeerkaart overal gratis parkeren, dus zowel op gehandicaptenparkeerplaatsen als op andere openbare (betaald) parkeerplaatsen, met uitzondering van zone A. In zone A kun je met de gehandicaptenparkeerkaart en parkeerschijf maximaal 1,5 uur gratis parkeren.

Zone A is het gebied in het centrum van Egmond aan Zee, in en rondom de Voorstraat (de winkelstraat). Op deze website kun je de plattegrond met zones bekijken.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de website van de gemeente Bergen. Wijzigingen zijn voorbehouden. De redactie is niet aansprakelijk voor mogelijke schade of nadeel, voortkomend uit onjuiste of onvolledige weergave van de parkeerinformatie.

Alle regels met betrekking tot parkeren binnen de gemeente vind je op www.bergen-nh.nl.

Ontdek Egmond op jouw manier

Hier vind je een overzicht van restaurants, winkels, activiteiten en handige informatie!

BKenniphaasParkeren