Foto’s: terug naar april 2009

Voor zover wij ons kunnen herinneren gebeurde er in april 2009 niet iets bijzonders in Egmond. Wel ontdekten we laatst een mooi stukje historie via Google. Er zijn oude beelden van de Voorstraat en rondom het Pompplein te zien.

In Google Maps, de online kaartendienst van Google, is het mogelijk om via Street View virtueel rond te kijken op een bepaalde locatie. Hoewel Google de beelden blijft vernieuwen, zijn de beelden van een stukje Egmond aan Zee sinds 2009 niet meer geüpdatet.

Voorstraat
In de Voorstraat zien we onder meer het reisbureau, Bart Smit, bloemenwinkels en Foto Jonker terug. Leuk ook om te zien is dat de winkels die er nu nog steeds zijn door de jaren heen hier en daar veranderingen hebben ondergaan, zoals Shop106, Zeeman en Kruidvat.

Pompplein
Op het Pompplein van voor de renovatie zie je Restaurant De Klok, La Bella Costa, Paal 38, Restaurant New West en Restaurant Egmondsch Kaatje. Er staan zelfs nog twee telefooncellen uit lang vervlogen tijden.

Zelf virtueel rondlopen
Via deze link kun je terug naar het begin van de winkelstraat in april 2009. En deze link brengt je terug naar het Pompplein op diezelfde dag.

Redactie Egmond.nlFoto’s: terug naar april 2009

Related Posts