Wat moet je doen in een mui?

De Reddingsbrigade heeft het de afgelopen jaren erg druk gehad met strandbezoekers die in de problemen waren gekomen in een mui. Verschillende landelijke media hebben vorig jaar aandacht besteedt aan de reddingsoperaties van de Egmondse Reddingsbrigade in en rondom muien. Gevaarlijke stromingen en muien zijn vaak lastig te zien en verplaatsen zich constant.

Het is belangrijk om de waarschuwingssignalen van de ERB goed in de gaten te houden. De Reddingsbrigade werkt op het strand van Egmond met vlaggen en borden. In het water in de buurt van een mui ligt altijd een speciale waarschuwingsboei. Wil je meer informatie? Dan raden we je aan om de app Lifeguard Egmond te downloaden. Zo heb je alle belangrijke informatie altijd binnen handbereik.

Wat doen in een mui?
Kom je toch in een mui terecht? Blij dan vooral rustig en zwem met de stroming mee totdat je voelt dat deze minder wordt. Zwem vervolgens schuin weg, bij de mui vandaan, en ga over de zandbanken terug naar het strand. Een zandbank is te herkennen aan de brekende golven. Lukt het je niet om goed weg te zwemmen? Probeer zo snel mogelijk aan anderen duidelijk te maken dat je in gevaar bent. Zie je dat iemand anders hulp nodig heeft? Waarschuw de Reddingsbrigade via telefoonnummer 112 en verlies het slachtoffer niet uit het oog.

Redactie Egmond.nlWat moet je doen in een mui?

Related Posts