Wandelen en fietsen

Ga je wandelen, fietsen of hardlopen? De keuze is aan jou! Dankzij de goed onderhouden fiets- en wandelpaden in de duinen kun je alle kanten op. Je vindt hier lange routes voor geoefende wandelaars, maar ook kortere routes voor de minder fanatieke wandelliefhebbers.

Liever met het hele gezin een dagje met de fiets op pad? Ook dan zit je in de duinen goed. Onderweg richting Castricum of Schoorl kom je leuke plekjes met bankjes tegen om lekker uit te rusten en waar kinderen leuk kunnen spelen. Wil je graag fietsen, maar heb je geen fiets bij je? Huur dan een fiets bij BikeMike of Bike Shop Egmond in Egmond aan Zee.

Noordhollands Duinreservaat
Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden van ons land en een prachtige plek voor jong en oud. Het gebied is zo’n 20 kilometer lang en 2,5 kilometer breed en strekt zich uit van Wijk aan Zee tot Schoorl. Het Noordhollands Duinreservaat wordt beheerd door PWN, in opdracht van de Provincie Noord-Holland, en omvat duinen, strand, bossen en enkele kleine natuurgebieden.

In de duinen heb je als bezoeker een duinkaart nodig. Elke verkochte kaart draagt bij aan het beheer en behoud van het duinreservaat. Een duinkaart is verkrijgbaar bij de automaat bij de entree van het duingebied of bij Boekhandel Dekker & Dekker in Egmond aan Zee.

Redactie Egmond.nlWandelen en fietsen

Related Posts