Vakantie met kinderen in Egmond

Egmond is de ideale plek voor een ontspannen en leuke vakantie met kinderen. De ruime natuurlijke omgeving en kinderactiviteiten zijn een succesvolle combinatie voor een leuke gezinsvakantie in eigen land.

Op deze pagina vind je tips om je dagje uit, weekendje weg of vakantie met de kinderen in Egmond nΓ³g leuker te maken.

Natuur en ruimte

Het is fijn dat je kinderen tijdens de vakantie lekker kunnen spelen en de ruimte hebben, zonder dat je op het verkeer moet letten of veel rekening moet houden met andere mensen. De natuurlijke omgeving van Egmond is daar goed geschikt voor.

In deze onzekere periode is het ook extra lekker om de rust en de ruimte op te zoeken.

Strand

Als je aan Egmond aan Zee denkt, denk je natuurlijk aan het strand. Op het brede strand van Egmond is het voor jong en oud het hele jaar door leuk om te spelen, schelpen te zoeken of om een mooi zandkasteel te bouwen.

In de herfst en winter is het strand een fijne plek om een wandeling te combineren met spelen. Neem dus vooral een bal of een emmer en schepje mee. Plezier gegarandeerd! Genoeg gespeeld of even tot rust komen? De meeste strandpaviljoens in Egmond aan Zee zijn het hele jaar door geopend.

Tip: samen een mooi zandkasteel bouwen

  • Egmond aan Zee

Duinen en bossen

Rondom Egmond ligt een uitgestrekt duingebied. Op de rustige paden is het heerlijk fietsen. Maak je geen zorgen over het meenemen van je eigen fiets. In Egmond aan Zee vind je fietsverhuurders, waar je ook kinderfietsen en elektrische fietsen kunt huren.

Onderweg kom je genoeg leuke plekjes tegen waar de kinderen even lekker kunnen spelen en jullie op een bankje tot rust kunnen komen.

Een leuke tip: wandel in het najaar een bospad in en zoek mooie herfstschatten, zoals kastanjes en eikels. Hier kunnen de kinderen leuke dingen van knutselen.

Deze pagina is mede mogelijk gemaakt door

Kinderactiviteiten

Het hele jaar door hoeven je kinderen zich hier niet te vervelen. En de ouders natuurlijk ook niet! In Egmond zijn volop leuke activiteiten te doen.

Op deze pagina vind je al onze tips. Gaan jullie bowlen, midgetgolfen, naar een escape room of brengen jullie een bezoek aan een museum?

  • Het reuzenrad in Egmond aan Zee is leuk voor jong en oud.
    Het reuzenrad staat ook in de herfstvakantie nog in Egmond aan Zee

Kindvriendelijk overnachten

In Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen vind je tientallen hotels, appartementen, huisjes en andere vakantieverblijven.

Een aantal hiervan hebben speciale faciliteiten voor kinderen en extra mogelijkheden, zoals kinderbedden en -stoelen.

  • Ontdek de leuke uitzichtpunten

Restaurants met kinderkaart

Als je in Egmond bent, moet je zeker eens gaan lunchen of dineren bij een van de gezellige restaurants of strandpaviljoens. Bijna alle restaurants hebben een speciale kindermenukaart, zodat ook de kleintjes zelf iets lekkers uit kunnen kiezen.

Heb je nog vragen na het lezen van onze tips? Stuur gerust een e-mail. Wil je meer tips over Egmond? Blader dan lekker door deze website heen of kijk op onze Facebookpagina.

BKenniphaasVakantie met kinderen