Strandrace, Halve Marathon en Wandel Marathon afgelast

Er is een streep gezet door de sportevenementen die tot 1 maart 2021 op de Egmondse agenda stonden. Vorige week werd al bekend dat de Fjoertoer Egmond afgelast is. Daar komen nu de Midwinterduinloop, de Egmond-Pier-Egmond strandrace, de NN Egmond Halve Marathon en de Egmond Wandel Marathon. Ook de Groet uit Schoorl Run en de Zandvoort Light Walk gaan begin 2021 niet door.

Organisator Le Champion heeft besloten om alle fysieke evenementen tot 1 maart 2021 te annuleren. Het is met de kennis van nu nog niet duidelijk of het de komende maanden mogelijk wordt om grote evenementen te organiseren. Evenementen als de Halve Marathon van Egmond hebben een lange voorbereidingstijd en gezien de vele onzekere factoren heeft Le Champion nu besloten de evenementen af te gelasten.

De situatie is veel te onzeker
Le Champion vindt het niet realistisch en verantwoord om door te gaan met de voorbereidingen. “Fysieke evenementen met duizenden deelnemers zien wij in januari en februari niet gebeuren. Het is ook niet fair richting de deelnemers om nu de inschrijving te openen. Daarvoor is de situatie op dit moment veel te onzeker”, aldus algemeen directeur Ron van der Jagt van Le Champion.

Van fysiek naar virtueel
Le Champion gaat de komende periode nog meer energie stoppen in het aanbieden van creatieve, virtueel alternatieven voor fietsers, hardlopers en wandelaars. In de afgelopen tijd vonden onder andere de Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie (ruim 1.100 deelnemers), de Dam tot Damloop Home Edition (5.000 deelnemers) en de Virtual TCS Amsterdam Marathon (6.000 deelnemers) plaats.

De sportorganisator hoopt vanaf maart 2021 weer fysieke sportevenementen te kunnen organiseren.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de afgelastingen op de website van Le Champion of op de websites van Egmond-Pier-Egmond, NN Egmond Halve Marathon en Egmond Wandel Marathon.

Redactie Egmond.nlStrandrace, Halve Marathon en Wandel Marathon afgelast

Related Posts