Nieuws: Halve Marathon van Egmond aangepast

Hardloopliefhebbers kijken vaak een jaar lang uit naar de Halve Marathon van Egmond. Het is een van de zwaarste halve marathons van Nederland, die je als hardloper in ieder geval één keer gelopen moet hebben. Er ligt een plan om de halve marathon met de nodige aanpassingen op 10 januari 2021 toch door te laten gaan.

Nadat de Halve van Egmond in januari 2020 nog plaatsvond, ging er een maand later vanwege stormachtige weersomstandigheden een streep door de Groet uit Schoorl Run. Het coronavirus dwong organisatoren om tientallen, zo niet honderden, loopevenementen af te gelasten. Waaronder de bekende marathons van Rotterdam en Amsterdam en de Damloop.

Aangepaste editie
Le  Champion, de organisator van de Halve Marathon van Egmond, heeft er vertrouwen in dat er op 10 januari in Egmond gelopen kan worden. Op 24 september presenteerden zij de eerste ideeën om met de nodige maatregelen een halve marathon te kunnen organiseren.

Wij delen de punten hier beknopt. De volledige uitleg kun je lezen op de site van de halve marathon.

  • De start van de halve marathon is ’s ochtends in plaats van de ’s middags en de kwart marathon start ’s middags in plaats van ’s ochtends
  • De startgroepen worden verkleind én verdeeld over verschillende startlocaties
  • Alleen de wedstrijdlopers van de halve marathon starten nog vanaf de boulevard
  • Bij de kwart marathon zullen geen wedstrijdlopers van start gaan
  • Toeschouwers wordt gevraagd niet naar Egmond te komen, maar het evenement online te volgen

Afwachten
Als 2020 ons iets geleerd heeft, is dat er in drie maanden tijd heel veel kan veranderen. Er is en blijft veel onzeker. Misschien wel tot in de week voor het evenement.

De organisatie maakt binnenkort bekend wanneer de inschrijving geopend wordt. Bij nieuwe, grote ontwikkelingen houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

Foto: Le Champion / NN Egmond Halve Marathon.

Redactie Egmond.nlNieuws: Halve Marathon van Egmond aangepast

Related Posts