In de herfst naar Egmond

De zomer is in volle gang en de komende weken willen we zeker nog met jullie genieten van het zonnetje, lekkere ijsjes en lange zomeravonden. Maar voordat we het weten breekt de herfst weer aan. Niet getreurd! Ook in de herfstmaanden is Egmond een fijne plek om te zijn.

In tegenstelling tot de warme zomerdagen heb je in het najaar de kans om tijdens je wandeling over het strand en door de duinen helemaal niemand tegen te komen. Alhoewel, niemand? Je hebt ze tijdens een fiets- of wandeltochtje in de duinen rondom Egmond vast wel eens gezien: de Schotse Hooglanders. In het uitgestrekte Noordhollands Duinreservaat leven er een paar honderd. Het is belangrijk om deze mooie dieren met rust te laten. Houd ruim afstand en houd honden in de buurt van Schotse Hooglanders altijd aangelijnd. Zo blijft het duingebied voor iedereen veilig en kunnen we samen blijven genieten van de grazende runderen.

Op pad met kinderen
Regent het buiten en barsten de kinderen van de energie? Tijd om lekker de deur uit te gaan! In Egmond en de omgeving is voor jong en oud van alles te doen. Ook binnen! Heb je inspiratie nodig? In de Egmond Krant vind je een volledig overzicht van alle leuke dingen die je kunt doen. De digitale krant vind je op deze pagina.

Kom je vaak in Egmond tijdens de herfst? Laat andere Egmond-bezoekers jouw beste tips weten. Plaats ze in een reactie onder ons bericht op Facebook!

Redactie Egmond.nlIn de herfst naar Egmond

Related Posts