Honden op het strand

Kom naar Egmond en neem je hond mee! De prachtige natuur in en rondom Egmond is niet alleen voor jou genieten, maar ook je hond voelt zich hier thuis!

Wil je weten in welke hotels, appartementen of andere vakantieverblijven je hond welkom is? Bekijk de mogelijkheden.

Wanneer mag mijn hond loslopen op het strand?

Van 1 mei tot 1 oktober zijn aangelijnde honden altijd toegestaan op de activiteitenstranden in Egmond. Loslopende honden zijn ’s zomers op alle stranden toegestaan voor 10.00 uur en na 19.00 uur.

In de winterperiode, van 1 oktober tot 1 mei, zijn loslopende honden altijd welkom op alle stranden in Egmond.

Activiteitenstranden, waar je hond ’s zomers aangelijnd mag komen, zijn herkenbaar aan de oranje kleur op de strandpalen. Op de website van de gemeenteΒ vind je een plattegrond met de verschillende stranden in Egmond.

Honden in de duinen

Het duingebied in en rondom Egmond is het Noordhollands Duinreservaat. Hier zijn honden welkom op de wandel- en fietspaden mits ze (kort) zijn aangelijnd. In Egmond heeft de duinbeheerder enkele losloopgebieden aangewezen.

Waarom mogen honden in de duinen niet overal loslopen?

Honden brengen onrust teweeg in een natuurgebied. Het duingebied in en rondom Egmond is een leef- en rustgebied voor veel vogels en zoogdieren. Als een hond wild ruikt, wordt het jachtinstinct geprikkeld. Een hond wil het dier dan opsporen en vangen.

Bijna alle dieren die in het duingebied leven, zijn bang voor honden. De dieren vluchten en raken in de stress. Wil je meer lezen? Bezoek de website van PWN.

Ontdek Egmond op jouw manier

Hier vind je een overzicht van restaurants, winkels, activiteiten en handige informatie!

BKenniphaasHonden op het strand