Gratis én coronaproof activiteiten

Een bezoek aan Egmond is altijd de moeite waard. Zeker in deze gekke tijden. Maar soms heb je even geen zin om geld uit te geven of spaar je liever voor de volgende keer. Ook dan zijn er leuke dingen te doen in Egmond! Wij geven je 5 tips voor leuke gratis activiteiten die ook nog eens coronaproof zijn.

Spullen zoeken en knutselen
Op het strand spoelen vaak voorwerpen aan. Die voorwerpen hebben soms al lange tijd in zee gelegen. Daag jezelf uit en maak van de spullen die je op het strand vindt een kunstobject of nieuw voorwerp. Leuk voor in huis of in de tuin! En je ruimt er het strand en de zee ook nog mee op!

Vliegeren
Een veelgehoorde uitspraak is dat het in Egmond altijd waait. Dat is niet het geval, maar het waait wel vaak. Tijd om de wind te gebruiken voor een leuke activiteit: vliegeren! Op de rommelzolder of in het schuurtje ligt vast nog wel een vlieger. Hoe lang weet jij je vlieger in de lucht te houden?

Picknicken
Thuis broodjes smeren, lekkere hapjes maken, een verfrissend drankje meenemen en een mooi plekje uitzoeken. Genieten! Als de temperatuur aangenaam is, kun je op het strand van Egmond overal heerlijk zitten. Maar ook op de bankjes op de boulevard en in het duingebied is het goed toeven. Wel na afloop even al je rommel in de vuilnisbak gooien of weer meenemen. Dan blijft het leuk voor de bezoekers na jou!

Foto’s maken
De drie Egmonden zijn erg fotogeniek. Daar kun je een mooi fotoboek van maken! Of likes mee scoren op Instagram, natuurlijk! Kies je voor het strand en de zee, dieren in de duinen, prachtige bollenvelden of toch iets anders? Verras ons! Tag Egmond.nl in je mooiste foto’s op Instagram en wie weet delen wij jouw foto op ons account!

Fietsen of wandelen
Lekker alleen, met z’n tweeën of met het hele gezin op pad! Fiets of wandel door de Egmonden, door de duinen of door de polder. Heb je zin in een iets langere tocht? Ga dan naar Castricum of Bergen en geniet onderweg van de mooie natuur.

Veel plezier in de Egmonden!

Redactie Egmond.nlGratis én coronaproof activiteiten

Related Posts