Fjoertoer Egmond 2020

Na maanden waarin de wereld soms stil leek te staan en veel evenementen in Egmond afgelast of uitgesteld werden, is er nu licht aan het eind van de tunnel. Letterlijk en figuurlijk. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 november staat Egmond en omgeving in het teken van Fjoertoer Egmond.

In 2020 vindt de achtste editie van dit prachtige wandelevenement plaats. En dit keer twee avonden in plaats van één avond. Organisator Le Champion heeft besloten om de grote groep deelnemers op te splitsen in twee groepen, zodat er op alle routes en bij alle stempelposten genoeg ruimte is om op een veilige en verantwoorde manier te kunnen wandelen.

Wat is de Fjoertoer?
De Fjoertoer is een avondwandeltocht met unieke lichtcreaties, enthousiaste bewoners, nog enthousiastere deelnemers en vaak goed wandelweer. Fjoertoer Egmond is na zeven jaar al niet meer weg te denken. Fjoertoer Egmond is een letterlijk lichtpuntje in de donkere winter. De route loopt langs bijzondere plekjes in Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef  en Bergen. Onderweg word je als deelnemer verrast door licht- , geluid- en vuuracts.

De naam van het evenement is op Terschelling ontstaan, waar ook een Fjoertoer georganiseerd wordt. De Terschellingers noemen hun vuurtoren, de Brandaris, ‘toer’. Het licht bovenop de Brandaris, het vuur, wordt ‘fjoer’ genoemd. Bij elkaar heb je dan Fjoertoer!

Ik doe mee! Hoe kan ik me inschrijven?
Je hebt de keuze uit drie verschillende afstanden, namelijk 14, 19 en 26 kilometer. Gezellig wandelen met het hele gezin? Doe dan mee met de Family Fjoertoer: een wandeling van 6 kilometer door Egmond aan Zee, speciaal voor gezinnen met kinderen.

  • Maandag 3 augustus gaat de voorinschrijving voor Le Champion leden open. Deze sluit op zondag 16 augustus.
  • Maandag 17 augustus gaat de reguliere inschrijving open.
  • Maandag 24 augustus gaat de inschrijving voor de Family Fjoertoer open. 

Inschrijven kan via de website van Fjoertoer Egmond.

Startkaart en overnachting
Wil je verzekerd zijn van een startkaart en op een fijne plek in Egmond aan Zee overnachten? Bekijk hier de speciale Fjoertoer Arrangementen van Hotel Zuiderduin en Strandhotel Golfzang.

Redactie Egmond.nlFjoertoer Egmond 2020

Related Posts