Fjoertoer Egmond 2020 afgelast

Evenementenorganisator Le Champion meldt vandaag dat Fjoertoer Egmond 2020 definitief niet doorgaat. Eerder werd de opzet van het wandelevenement al aangepast, maar nu volgt toch een afgelasting.

Begin augustus presenteerde Le Champion een aangepast plan voor de Fjoertoer waarbij er op 27 en 28 november gedurende twee avonden gewandeld zou worden. Zo kon de drukte van de tienduizend deelnemers enigszins worden verspreid. Nu volgt toch een definitieve afgelasting.

De gezondheid staat altijd voorop
De organisatie had vertrouwen in het aangepaste programma, maar schrijft: “De huidige situatie met oplopende coronabesmettingen maakt echter dat wij het niet meer verantwoord achten om het evenement te organiseren. Hoe jammer dat ook is voor alle deelnemers, bewoners en andere betrokkenen die de Fjoertoer Egmond een warm hart toedragen.”

De organisatie schrijft verder dat de gezondheid en veiligheid van alle deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen altijd voorop staat.

Geld terug
De organisatie neemt nog even de tijd om alle gemaakte kosten en de inkomsten in kaart te brengen. Zodra Le Champion weet welk bedrag ze terug kunnen betalen, ontvangen de ingeschreven deelnemers hier informatie over. Lees dit artikel voor meer uitleg.

De donaties die gedaan zijn de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade worden overgemaakt naar deze goede doelen.

Volgend jaar
In 2021 vindt de Fjoertoer Egmond plaats op zaterdag 27 november.

Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de websites van Fjoertoer Egmond en Le Champion.

Redactie Egmond.nlFjoertoer Egmond 2020 afgelast

Related Posts