De mooiste uitzichtpunten van Egmond

Het is je al opgevallen dat je in een prachtige omgeving bent, maar wist je ook dat er verschillende plekken zijn waar je vanaf een hoog punt van het uitzicht kunt genieten? Op een aantal hoge duinen na is de omgeving verder zo goed als vlak, dus een bezoekje aan een van de uitzichtpunten is zeker de moeite waard.

Een mooie plek om Egmond aan Zee van bovenaf te bekijken is de Torensduin. Hier stond tot omstreeks 1915 de Zuidertoren, de toenmalige tweede vuurtoren van Egmond. De zee voor de kust van Egmond aan Zee is altijd al gevaarlijk geweest, vandaar dat er in 1833 twee vuurtorens werden gebouwd. De noordelijke vuurtoren is de Van Speijk. De zuidelijke vuurtoren, die op de Torensduin stond, is ruim 100 jaar geleden afgebroken. Op deze plek is nu een uitzichtpunt. Een smal paadje schuin tegenover de hoofdingang van Hotel Zuiderduin leid je naar boven. Welke winkels, restaurants en hotels herken je vanaf hier?

Andere uitzichtpunten vind je aan het begin van Egmond aan Zee en in het duingebied van Egmond aan den Hoef. Lees hier meer over in de Egmond Krant.

Redactie Egmond.nlDe mooiste uitzichtpunten van Egmond

Related Posts