De mooiste uitzichtpunten van Egmond

Het is je al opgevallen dat je in een prachtige omgeving bent, maar wist je ook dat er verschillende plekken zijn waar je vanaf een hoog punt van het uitzicht kunt genieten? Op een aantal hoge duinen na is de omgeving verder zo goed als vlak, dus een bezoekje aan een van de uitzichtpunten is zeker de moeite waard.

Torensduin
Op de Torensduin stond tot omstreeks 1915 de Zuidertoren, de toenmalige tweede vuurtoren van Egmond. Een smal paadje schuin tegenover de hoofdingang van Hotel Zuiderduin leid je naar boven.

Uitkijktoren Egmond aan Zee
Als je Egmond aan Zee binnenrijdt en bij de stoplichten rechtdoor gaat, passeer je een goed verstopt uitzichtpunt. Vanaf deze uitkijktoren kijk je over de bomen heen en geniet je van een mooi uitzicht. Vanaf hier kun je zelfs de zee zien!

De Bleek
Op een prachtige plek in het duingebied van Egmond aan den Hoef, op het punt waar de Van Oldenborghweg overgaat in de Weg naar de Bleek, is bovenop een duintop een uitzichtpunt gemaakt. Vanaf hier zie je onder meer Bergen, Alkmaar en de Abdij van Egmond liggen. Een tip van ons: kom hier vooral in het voorjaar eens terug! Dan staan de bloemenvelden in de buurt in bloei.

Vuurtoren
In normale omstandigheden kun je op vrijdag in juli en augustus de trappen van de vuurtoren beklimmen en genieten van het mooie uitzicht over dorp en zee. Bekijk hiervoor de agenda op onze website.

Redactie Egmond.nlDe mooiste uitzichtpunten van Egmond

Related Posts