De Beach Cleanup Tour afgelast

De Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee is een van de mooiste evenementen die Egmond jaarlijks aandoet. Jaarlijks wandelen duizenden vrijwilligers gedurende twee weken in etappes over het strand van Schiermonnikoog naar Zandvoort en van Cadzand naar Zandvoort. Al het afval wat zij onderweg tegenkomen wordt opgeruimd.

Sinds 2013 staat de Beach Cleanup Tour op het programma. In zeven jaar tijd is er al ruim 94.000 kilo afval van het strand gehaald. In 2018 zijn er op één dag bijna 15.000 sigarettenfilters gevonden. En dat op een stukje strand van slechts 8 kilometer. Vorig jaar werden er bijna 5.000 rietjes en wegwerpbestek van het strand gehaald. De cijfers van 2019 zijn indrukwekkend en hier te zien.

Editie van 2020
Helaas gaat de Beach Cleanup Tour in 2020 niet door. De organisatie vindt het niet verantwoord om met een grote groep het strand op te gaan. Maar jij kunt wel helpen! De redactie van Egmond.nl roept je op om na een dagje aan het strand in ieder geval je eigen afval op te ruimen, maar het zou nog mooier zijn als je een paar kilometer over het strand gaat wandelen met een afvalzak. Zo dragen wij allemaal een steentje bij aan een mooiere en schonere wereld.

Wil je op de hoogte blijven over de Beach Cleanup Tour? Kijk dan op www.beachcleanuptour.nl. Foto via Stichting De Noordzee op Facebook.

Nieuwe editie van Daan
Een paar dagen nadat wij dit artikel geschreven en ingepland hadden, ontvingen wij een mailtje van Daan van PlogSack.com. Daan gaat zijn eigen Beach Clean-Up Tour van 260 kilometer wandelen. In 23 dagen wandelt hij van Den Helder naar Cadzand. Op 12 augustus loopt hij van Bergen naar Castricum en komt Daan dus langs Egmond.

Het routeboek van Daan zijn Beach Clean-Up Tour

De Beach Clean-Up Tour van Daan is niet verbonden aan de editie van Stichting De Noordzee en Egmond.nl speelt geen rol in het project, maar wij gunnen Daan het allerbeste en hopen dat hij, zo lang het coronaproof is, met veel vrijwilligers het strand een beetje meer op kan ruimen.

Wil je Daan helpen of meer informatie lezen? Check zijn website!

Redactie Egmond.nlDe Beach Cleanup Tour afgelast

Related Posts