Dagje uit in de herfstvakantie

Het is bijna weer tijd voor de herfstvakantie! In Egmond hoeven kinderen (en hun ouders) zich niet te vervelen. Wij geven jullie tips om er samen een leuke herfstvakantie van te maken. Veel plezier in Egmond!

Op pad met kinderen
Regent het buiten en barsten de kinderen van de energie? Tijd om lekker de deur uit te gaan! In Egmond en de omgeving is voor jong en oud van alles te doen. Ook binnen! Ontsnap uit een escape room, gooi een strike op de bowlingbaan, kijk een leuke film in de bioscoop of leer nieuwe dingen in een van de vele musea.

Bekijk hier meer tips voor een vakantie met kinderen in Egmond!

Paddenstoelen spotten
Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan zit je in het najaar goed. Verweven in het duingebied van Egmond vind je prachtige stukken bos met mooie wandelpaden. Vooral tussen Egmond-Binnen en Bakkum is het in het bos heerlijk wandelen of hardlopen. Wie van jullie weet de mooiste paddenstoelen te spotten? Zorg wel dat je een duinkaart hebt, die is in het grootste deel van het duingebied namelijk verplicht.

Knutselen met herfstschatten
De herfst is de tijd van natuurschatten. Kastanjes, eikels en bladeren vallen van de bomen en schelpen en andere objecten spoelen aan op het strand. Voor kinderen erg leuk om mee te knutselen! Neem een mandje of tasje mee de natuur in en raap de mooiste schatten op. Zorg er wel voor dat jullie alles wat nog groeit, leeft of vastzit met rust laten. Wel zo fijn voor de natuur! Als jullie genoeg verzameld hebben kan er in de vakantiewoning of thuis, bij de warme kachel en met een groot glas limonade, begonnen worden met het bouwen van de mooiste kunstwerken!

Redactie Egmond.nlDagje uit in de herfstvakantie

Related Posts