Bezoektip: Museumhoeve Overslot

In deze boerderij uit 1585 kun je in een ongedwongen sfeer genieten van kunst, muziek en literatuur. En niet te vergeten van heel veel schelpen en koraal uit het Schelpenkabinet Ecce Mare, dat op artistieke wijze in ingericht door liefhebber Jan van Trigt.

In Museumhoeve Overslot is ook een kleine expositie van kunst- en gebruiksvoorwerpen van niet-westerse volkeren te zien en een overzichtsexpositie over de zogenoemde Egmondse school. Deze internationaal belangrijke ‘art summer school’ was tot 1905 actief in Egmond en trok schilders uit Europa en Amerika om te schilderen bij George Hitchcock. Zijn borstbeeld heeft dan ook een mooi plekje voor de museumhoeve gekregen.

Elke zondagmiddag biedt Museumhoeve Overslot talent een podium en kun je genieten van muziek, literatuur en poëzie. Daarnaast vind je in Museumhoeve Overslot ook een tweedehands boeken- en platenmarkt.

Museumhoeve Overslot is van april tot en met oktober elk weekend van 14.00 uur tot 18.00 uur geopend. Meer informatie vind je op www.hoeve-overslot.nl.

Redactie Egmond.nlBezoektip: Museumhoeve Overslot

Related Posts