“Een schoon strand heb je in eigen hand”.

De verkiezing voor het schoonste strand van Nederland zijn weer begonnen.
Stemmen kon tot 21 augustus.

U maakte kans op een waardebon van €500,- voor een verblijf in Egmond. Deze bon verzilvert u bij uw accommodatie, welke u natuurlijk boekt via www.egmondaanzee.info.

 

Plastic onverteerbaar
Weet u dat een bananenschil een jaar nodig heeft om te verteren en een sigaret minimaal 2 tot 12 jaar? Strandgangers die hun kauwgom op het strand gooien, weten waarschijnlijk niet dat kauwgom minimaal 20 jaar tijd nodig heeft om te verteren. En nog erger: de verteringstijd van een blikje bedraagt minimaal 50 jaar. Een plastic drinkflesje spant de kroon: plastic verteert namelijk niet.
Plastic soep
De gemeente kan onmogelijk alle afvalresten opruimen. Sommige verpakkingsmaterialen verdwijnen bij hoogwater in zee. Ook nemen meeuwen afval mee de lucht in, waarna ze het in de zee laten vallen. Dieren kunnen hierin stikken. Bovendien is plastic in zee een wereldwijd probleem: een laag plastic bedekt grote delen van de zeebodems (plastic soep), wat zeer nadelige consequenties heeft voor het zeeleven.
Egmond.nl zoekt meer sponsors die de plaatsing van spandoeken, posters en andere acties in de toekomst mogelijk willen maken. Daarbij krijgen sponsors een banner op deze pagina. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen via ons contactformulier.

BAZ

EAZI

bikeshopNEDERLANDS_BSE

Logo 2015 new