Wanneer:
26 november 2017 @ 14:00
2017-11-26T14:00:00+01:00
2017-11-26T14:15:00+01:00
Waar:
Sint Jozefschool
Pr. Marijkelaan 1
1934 EA Egmond aan den Hoef
Nederland
Kosten:
Gratis

Sint2

Sinterklaas komt op zondag 26 november in Egmond aan den Hoef

 

Intocht

Ook dit jaar zal de Sint samen met zijn Pieten weer zijn feestelijke intocht in Egmond aan den Hoef maken en wel op zondagmiddag 26 november. Natuurlijk begeleidt de fanfare van Lamoraal hen weer bij de optocht.

Route Optocht

De route van de optocht is anders dan in voorgaande jaren. De start is om 14.15 uur bij het Dorpshuis en gaat dan via de Julianaweg, de Schoolstraat en de Slotweg. Daarna linksaf over de Herenweg  naar de Dorpskroft, Mosselaan en de oostkant van de Bisschopskroft. Via de Ambachtsweg, en de Schoolstraat en Julianaweg zal de Sint rond kwart voor drie weer bij het Dorpshuis op het Hanswijk aankomen.

De Sint heeft gevraagd of de kinderen langs de route op die dag hun vlag willen uithangen, want dat vindt hij zo’n feestelijk gezicht.

 

Feest in het Dorpshuis

Aansluitend op de optocht is er van drie uur tot vier uur in het Dorpshuis Hanswijk een feestprogramma met Sint en zijn Pieten. Dit programma is speciaal bedoeld voor alle jonge kinderen t/m groep 5 van Egmond aan den Hoef. De Sint hoopt dat al die kinderen kunnen komen en dat ze alvast veel oefenen met het zingen.

In de zaal is beperkt zitplaats voor begeleidende ouders. Verder mogen i.v.m. de veiligheid kinderwagens of buggy’s niet in de zaal. U kunt deze in een aparte zaal van het Dorpshuis “stallen”.

Bij slecht weer vervalt de optocht. Het feestprogramma in het Dorpshuis gaat onafhankelijk van de weersomstandigheden altijd door. Zaal open vanaf kort voor 15.00 uur.