Wanneer:
25 november 2017 @ 16:00
2017-11-25T16:00:00+01:00
2017-11-25T16:15:00+01:00
Waar:
Hotel Zuiderduin
Zeeweg 52
1931 VL Egmond aan Zee
Nederland
Kosten:
€ 16,50
Contact:
Fjoertoer 2017 @ Hotel Zuiderduin | Egmond aan Zee | Noord-Holland | Nederland

Licht in de duisternis! Fjoertoer Egmond is een sprookjesachtige avondwandeltocht vol beleving. Langs bakens van licht en bijzondere plekjes in Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef en Bergen. Onderweg worden de deelnemers verrast door licht- , geluid- en vuuracts. Eerst 14, 19 of 26 kilometer wandelen en na afloop een gezellig feestje in Hotel Zuiderduin! Ook voor de bewoners langs de route een heuze belevenis, want met de verkiezing ‘Wie wordt de Fjoerste?’ maken zij kans om uitgeroepen te worden tot bewoner met de mooiste, leukste of origineelste verlichting aan huis of in de tuin. De smaak te pakken? Ook op Terschelling en in Renesse organiseert Le Champion een Fjoertoer. Zelfde principe, maar toch weer helemaal anders!

 

Fjoertoer Egmond viert het vijfjarig lustrum op een spectaculaire wijze

Op zaterdag 25 november viert de Fjoertoer Egmond het vijfjarig bestaan. Een reden voor de organisatie, Le Champion, om alles uit de kast te halen. Een record aantal verrassende licht-, kunst-, vuur- en geluidacts staan de deelnemers te wachten. In totaal wandelen er dit jaar maar liefst 9.500 wandelaars mee en daarmee is het evenement uitverkocht.  Een prachtig resultaat volgens de organisatie van de Fjoertoer. Het gaat een prachtige avond worden. De Fjoertoer Egmond wil alle bewoners, wandelaars en toeschouwers heel veel plezier wensen.

Family Fjoertoer
Ter gelegenheid van de 5de Fjoertoer heeft de organisatie een nieuw onderdeel toegevoegd, de Family Fjoertoer. Een wandeltocht van 5,5 km door Egmond aan Zee speciaal voor het hele gezin. De Family Fjoertoer start net als de Fjoertoer vanaf het parkeerdek van Hotel Zuiderduin en finisht ook op de hoofdstrandafgang in Egmond aan Zee. Op de route worden twee stempelposten aangedaan; De Roompot en Restaurant Natuurlijk.

‘Lustrum’
Dit jaar is het thema van de Fjoertoer Lustrum. Er is gekozen voor dit thema omdat de Fjoertoer Egmond vijf jaar bestaat. Tijdens de wandeltocht worden de deelnemers op diverse locaties in contact gebracht met het thema. Zo staan het getal 5 en feest centraal, maar ook de herinnering aan de afgelopen 4 edities. De mooiste acts van de afgelopen jaren zetten we dit jaar weer in, aldus de organisatie. Ook de deelnemers wordt gevraagd om in te spelen op het thema en bijpassende versiering en kleding te dragen.